Woody69:

úplně beze sporu ten první druh rejpala s tím, že ostatní druhy se snadno mohou stát prostředníky k naplnění jeho účelu a existence vůbec...nutno dodat, že ke slovním rejpalům chovám velké sympatie a sama se k nim dovolím s neskrývanou pýchou řadit, proto si dovolím pár svých poznatků ještě dodat:
- takový slovní rejpal má mimořádnou schopnost svá sdělení, určená ke zdokonalování jedinců ve svém okolí, skrývat do dárkového balení a ne úplně každý jedinec má nutné předpoklady takový dar rozbalit, proto ke smůle rejpala i onoho jedince, do kterého je s dobrým úmyslem rejpáno, často snaha vyzní naprázdno
- je výhodné slovního rejpala dělit ještě na rejpala mužského a ženského pohlaví, protože zatímco takový mužský slovní rejpal je v kondici téměř pořád, takový ženský slovní rejpal podléhá periodám a v případě, že se nachází v jistém velmi nebezpečném období, má tendence fušovat se do řemesla rejpalovi mezinárodnímu, ovšem skutečně mezinárodnímu, protože herní fórum je pro něho příliš malá ryba. Takovému rejpalovi je dobré se v případě odhalení jeho apokalyptických snah raději vyhnout. (Jelikož se momentálně nacházím v příznivém období, jsem ochotná nabídnout účinné opatření. Při setkání, a nejlépe ještě z důvodů preventivních ještě před ním, je osvědčeno umístit rejpala ocitajícího se v nepříznivém období do absolutní tmy a ticha bez možnosti návštěv. Pozor na předčasné vypuštění, následky se v takovém případě mohou ještě násobit.)
- rejpal přítomnost jiného rejpala bezpečně odhalí. Pro nerejpalovské pokolení platí zásada: Pokud pojmete podezření, že jste konfrontován rejpalem, nesnažte se nabízený dar rozbalit jiným než předepsaným způsobem z důvodu záměny účelu darovaného předmětu. Pokud se tak již stane, je nutné mít na paměti, že rejpal je mírumilovné stvoření a pokud ve vás dar nevyvolává úsměv či jiné libé pocity, je v zájmu zachování a udržení psychické pohody doporučeno vrátit se k fázi rozbalování. Pokud i přes opakované snahy stále necítíte pozitivní přínos daru, zkuste se vyspat nebo ustaňte ve svém snažení, ztrácíte čas.
- jelikož i sám rejpal přímo zbožňuje rozbalování a následné vychutnávání darů, oceňuje přítomnost jiného rejpala. Když se dva rejpalové sejdou, většinou se strhne lavina darů, kterou není vhodné nabourávat, nerejpala by mohla zasypat. Rejpalové, jakožto vcelku domýšlivá stvoření, sebe navzájem většinou obdarovávají dary pouze s účelem rozesmát, protože si uvědomují, že rejpala již není možné zdokonalit.
- rejpalové mají při opakovaných neúspěšných pokusech někoho zdokonalit sklony upadávat do stavů smutku, beznaděje, v krajních případech až letargie, ne-li pocitů ztráty víry v sebe či lidskou rasu. Nabízí se řešení vzdát se láskyplného balení a nabízet dary surové, ale při opakovaných pokusech se prokázalo, že to není řešení zrovna šťastné a každý rejpal by si svou přirozenost, v zájmu svém i konfrontovaných jedinců, měl za všech okolností zachovat.
- každý rejpal je originál, proto je nutné počítat s odchylkami od tohoto popisu
jestli tuhle studii někdo dočte, tak je borec
Všem moc děkuji. To byla příležitost pro mě, Halloween, čím hrůzostrašnější dílo, tím líp

Nevěděla jsem co s večerem, tak jsem si řekla, že se trochu zapatlám a třeba vás pak i pobavím
Amélie207: rejpalů není nikdy dost, tady na foru jsem zatím odhalila 3 a 2 nadějné exempláře, slušná sešlost
Grepsis: sejra né, ale dlabala jsem cuketu, tak je možný, že tam při bližším zkoumání odhalíš její stopy nebo oleje..do veledíla jsem zakomponovala i kus bazalky, čistě pro svoji potřebu, krásně voní. Patlala jsem ale tak důkladně, že jsem jí zapatlala neznámo kam