V provincii je 8 území a za každou dostanu 1 bod krát vzdálenost od "mého" města. Zisk by měl tedy být 8*12=96 bodů za celou provincii.
poznámka:
Pokud, ale mám hledat Vaše město a od něj 12 polí vzdálenou provincii kterou vyřeším tak to je pokud to město existuje velice individuální

No a aby toho nebylo málo tak ještě ta provincie může být po směru k mému města 12 polí od Vašeho nebo od Vašeho ještě 12 polí dál

Jen takový drobný pokus o vyjádření této varianty.
1) předpoklad: provincie která má být získána a za ní uděleny body je ta nejblíž k mému městu a zároveň 12 polí od Vašeho, počet polí mezi mým městem a Vaším je "Y" polí pak zisk do žebříčku pro mě, když tu provincii vyřeším celou je ("Y"-12) kráte 8.
2) předpoklad: provincie která má být získána a za ní uděleny body je ta nejvzdálenější od mého města a zároveň ještě 12 polí dál ve směru mého města k Vašemu, počet polí mezi mým městem a Vaším je opět zvolen "Y" polí, pak zisk do žebříčku pro mě, když tu provincii vyřeším celou je ("Y"+1+12) kráte 8. (to plus 1 navíc je pole Vašeho města které je v ose moje město-Vaše město-cílená provincie a +12 je uvažovaná vzdálenost od vašeho města).
Tak doufám, že za tuto kacířskou poznámku mi nedáte mínusový bod
Myslím si, že by tedy v otázce mělo být asi napsáno "ve vzdálenosti 12 od Vašeho města?" (ve smyslu vzdálenost od města odpovídajícího hráče), aby byla odpověď pro všechny jednotná a vyjádřitelná stejným číslem, tedy číslem "96".
* * *
Hodnocení: 1/1