Včera jsem ukončila výrobu písní i nástrojů, teď už jen čekám na začátek DS, abych odehrála turnaj a tím i získala potřebné VB ke kompletnímu ukončení 20. kapitoly. Úkoly jsem nakonec splnila všechny, takže portál na 4lv. jsem zvedla.
Moje shrnutí kapitoly:
1. Grafika opět velmi povedená.
2. Téma kapitoly je pozitivní, rozhodně lepší než minulá kapitola, která působila poněkud depresivně.
3. Výroba Nástrojů i Písní jde celkem dobře, vyšší náklady na stavbu Sborů jsou náročné, ale dá se to dobře zvládnout.
4. Jak už tu uváděli i jiní hráči, tak kapitola se dá v klidu dohrát s portálem 3l. + div Vír minimálně na 14. lv. Samozřejmě se tak nedají splnit všechny úkoly, ale komu to nevadí, tak je to možnost. Vír je nyní důležitý, dá se očekávat, že spotřeba portálových bonusů bude i v další kapitole velká, takže význam tohoto divu stoupl.
5. V minulé kapitole hráči přidávali Bludiště nebo Maják, aby posílili výrobu many, což díky tomu v této kapitole již není velký problém. Teď hoří semínka, ale kdo má Soumračné věže, tak to není zase takové drama. No a kdo neměl před začátkem 20. kapitoly Vír, tak ho honem postavil (jako já) a dobrý

.
6. Portál na 4 lv. vyrábí stejné písně jako portál 3 lv., všechny po 4 hod., ale přibude Enarovo blues (obrázek jednorožce), který trvá jen 3 hod. a také požaduje méně nástrojů na výrobu. Váhala jsem, jestli zvednout portál na 4 lv., jelikož to chtělo spoustu teleportů a urychlovačů, ale nakonec jsem to udělala a průchod kapitolou to v konečném důsledku urychlilo tak minimálně o 2 týdny.
7. Celkově svižná kapitola a po vyjasnění výkladu počtu Sborů na vylepšení portálu, je vše v klídku. Už dávno se mi nestalo, abych v kapitole měla výrobu rychlejší, než počet VB do výzkumu a to hraji turnaj v průměru nad 10K.
8. Období klidu při čekání na další kapitolu je fajn, vylepšují se divy a pohodička, takže pokud bude teď delší pauza před příchodem 21. kapitoly, tak to vítám.