• Ahoj návštěvníku! Jsi tu nový?
    Na fóru si nejprve musíš založit účet, aby ses mohl zapojovat do různých diskuzí nebo vytvářet svá vlastní témata. Registraci, která ti zabere jenom pár sekund, provedeš ZDE!

Diskuze Přístavy hlubin

Schoenfeld

Mistr slova
To je právě celý průšvih této hry - měnění podmínek za chodu bez kompenzací těch, kteří jsou "druzí".
Docela by mě zajímala kompenzace těch "druhých" například při hypotetické změně pravidel v průběhu třeba Člověče, nezlob se.
Což je samozejmě blbost. Ale dle mínění programátorů této hry, a těch kteří změny schvalují, asi ne.
Nebo se pletu?

Schoenfeld

Mistr slova
Gratulka.
Pro mne to ale nemá smysl. Stejně budeme čekat měsíce dlouho, než se zase něco podstatného bude dít.
Nebo se pletu?

voyager-1

Velmistr písma
No, já se u toho určitě nenudím a jsem rád, že mám od osadníků klid. Když budete dělat každý týden 10-15k bodů v turnaji na dvou světech, k tomu věže, do toho celkem zbytečný eventy, DS, točit manufaktury, ted to neustálý klikání na kupce, tak rozhodně nemůžu říct, že se nudím. A 24 hod. denně u toho sedět nemusím.

Schoenfeld

Mistr slova
Mám svůj reálný život. Už jenom klikání v jednom světě je nuda na entou. Nepotřebuji zaplňovat svůj reálný čas klikáním ve dvou souměřitelných verzích jedné hry.
Hraju to pro relax. A relax není náplní života. Je to odpočinek.
Hra mne kromě jiného naplňuje trénováním mozku v jiné relitě, aby jednostranně nezlenivěl řešením průběžných problémů života.
Je to hra, kurnik šopa, a ne úděl!

voyager-1

Velmistr písma
Však to je v pořádku, ale pak opakovaně nepiš, že hra je nuda nebo ,že se nudíš a že bys potřeboval přidat další odbočku. To je takový proti řečnění. Nic ve zlým.

Schoenfeld

Mistr slova
Při čekání na další kapitolu skutečně není moc záživného dění a například klikání paciček u velkého území hrozí zadřením ukazováčku.
A samozřejmě je pořád co vylepšovat. No a když sem někdo občas něco zajímavého napíše, to také není od věci.
Jinak také nic ve zlém - každý ať si hraje dle své chuti a svého zvážení.

Schoenfeld

Mistr slova
Zvolil jsem pomalý postup s občasným užitím požehnání. V pohodě jsem plnil úkoly. A šlo to v podstatě jako po másle. Při DS jsem poslal pár výroben načas do skladu a přesto jsem to včera dojel po 64 dnech, což považuju za pohodový čas.
Samozřejmě, ti co pojedou kontinuálně po 21. kapitole, nebudou mít nahamouněné zásoby a prostředky k urychlení a zjednodušení postupu. U nich předpokládám tak 4 měsíce.
Uvidíme jak to první z nich zvládnou. Mám jednoho spoluhráče a ten v podstatě navázal s malým zdržením na předchozí kapitolu. Zatím se drží na zátoce 1.
S užitím teleportací jsem se pohyboval v kombinaci 4-5 kaňonů a farem a 3-4 odsolovadel a rybáren. Takže je nutné počítat s dostatkem místa.
Na začátku jsem neměl Maják dobrého sousedství, tak děkuji @Ludi, že poradila si ho pořídit. Rychle jsem ho vypatlal alespoň na úroveň 11, což mi pro produkci konzerv jakš takš stačilo. Ale pozor na dostatek výnosných kulturek.

Lovec Krys

Legenda
By mě zajímalo, jak někteří plní úkoly, když je tam vyžadováno vylepšení manufaktur, které se všechny otáčejí.
Uprostřed kapitoly, kdy je obvykle město využito do posledního políčka, takže není místo na přestavbu bez teleportace a přerovnávání města uprostřed kapitoly.
Hodně štěstí, to já raději na takové úkoly budu kašlat.

Nemluvě o naprosto absurdních cenách v této kapitole - ať už se jedná o stále otravnější klikání na kupce - kde se kapacita kupce zvýší z 11k na 13k a cena všeho daleko výrazněji, anebo naprosto absurdní ceny v mincích a zejména v kladivech ve výši 90-95% kapacity kladiv.

@MICHAL 5 Dříve než příští rok na podzim ji nečekej.

Lovec Krys

Legenda
Do 22 daleko.
Já patřím k těm rychlejším a mně trvalo 3 roky dostat se na konec výzkumu, ale to byla poslední kapitola Amuni. Teď máme o 9 kapitol více.

Schoenfeld

Mistr slova
@Lovec Krys Souhlas. Hraju to od června 2020 a v říjnu 2023 jsem dohrál tehdy poslední 21. kapitolu - Vallory. Mám spoluhráče @stan1010, který tehdy vstoupil do spolku a měl 14 tis bodů, dnes má 2.9 M a hraje 20. kapitolu. Takže totální rychlík. O moc rychleji to asi nepůjde.
Při mém pomalejším tempu v 22. kapitole jsem plnil úkoly bez velkých obtíží.
Absurdní ceny jsou skutečně skutečně k pos...
Příští kapitolu si netroufám odhadnout. Pokud vím, 20. a 21. kapitola šly pěkně za sebou.
Možná to urychlí nasazení AI do grafických procesů.
A možná příjde i kouzelník...