Nechtěla jsem na toto reagovat, ale prostě mi to nedá.
Já teda nevím, jak vy, ale já osobně jsem pochopila hned z prvního zadání, že mám na odpověď 2 dny. Nějak nerozumím tomu, co vám přijde nefér?
V zadání soutěže bylo napsáno:
- Elvenar tým si vyhrazuje právo kdykoliv pozměnit pravidla soutěže nebo celou soutěž zrušit.
Když si všimnete, podobná znění bývají i u soutěží, losování a podobných věcí v reálu. Kdyby třeba Sazka u losů během probíhající soutěže změnila pravidla, nebo třeba datum konce dané soutěže, že by jim lidi psali, jak je to nefér a bla bla? Myslím, že všichni víme, kam by je asi poslali, jako pořadatel má právo pravidla měnit a nemyslím si, že by to dělali pořád, nicméně to právo na to mají...
Já si hlavně myslela, že tu jsou převážně inteligentní lidé, kteří nepotřebují vše "vypapouškovat" do detailu, zrovna tohle se z původního zadání pochopit dalo.
To byste stejně tak mohli chtít, aby moderátoři napsali jako radu, kolik budov vlastně hledáme a nejlépe ještě kolik písmen je v názvu... Jako upřímně... já být moderátorem fóra, tak mě přejde chuť pořádat nějaké soutěže, věčně si někdo na něco stěžuje...
Pokud by sazka udělala slosování, dala termín, do kdy si mohou lidi vsadit a pak po pár dnech oznámila, že ten termín ve skutečnosti včera vypršel, tak myslím, že lidem, kteří si původně chtěli vsadit, ale řekli si, teď nemám včas, ale nevadí, můžu si vsadit později, tak těm by se to nelíbilo.
Nevím z čeho jsem měl pochopit ty dva dny. Přímo jsem to tam hledal, hledal jsem: je tu někde napsáno, že musím odpovědět do dvou dnů (do dalšího zadání)? Je to tu? U minulé hry to tak bylo. Aha, tady to napsané není, takže můžu odpovědět třeba až na všechny kola najednou, fajn tak to si to udělám o víkendu.
Rozumím tomu, že se chce někdo zastat moderátora, a vnímám to jako fajn. Na druhou stranu ani já, ani nikdo jiný tady moderátora neurážel. Nikdo nepsal, že je někdo blbej nebo neschopnej (no dobře Evita byla trochu v ráži). A osobně jsem si nic takového ani nemyslel. Jednoduše jsem pochopil situaci: chtěli to tam dát, ale prostě se to tam nedostalo. To se stane. To je v pohodě, opravdu. A já jsem ani neřešil, že to změnili, prostě bych jen měl smůlu. Já jen potřeboval vědět, jestli tu smůlu mám nebo ne. Možná je to nesportovní, ale nechtěl jsem další hodiny skládání puzzle obětovat pro boj o 17. místo.
Moc si vážím toho, jak se moderátoři zachovali a rozumím tomu, že se potřebovali poradit. Taky rozumím, že ta situace pro ně byla nepříjemná, každej to známe.
No a teď tedy k jádru pudla tohodle příspěvku: možná tedy evidentně nejsem zrovna inteligentní, ale vždy jsem se snažil psát věcně a kultivovaně (no pravopysné chybi jsem asi dělal), ale jak jsem napsal, nikoho jsem neurážel na nikoho jsem neútočil a to ani v náznaku. Posměch Tvého příspěvku vůči lidem, kteří se řídí tím, co je psáno, to je dáno, mi přijde naprosto nevhodný a nemístný. Původně jsem ho chtěl nahlásit, ale vzhledem k tomu, že za něj moderátorka poděkovala, tak mi to přišlo zbytečné (pozn. má první kritika - ale beru to tak, že Embla byl ráda za slovo zastání a urážlivého tónu si nevšimla).
Závěrem. Děkuji moderátorům za soutěže, je to fajn zpestření. Děkuji, že jste tu situaci ustáli. Vážím si i toho, že i když vše ještě nebylo jasné, tak ta komunikace tady nebyla vedena direktivním způsobem. Všichni víme, že mohli napsat: máme vyhrazenou možnost změnit pravidla, je to takhle a hotovo. Neudělali to tak, komunikovali s námi, vyměňovali jsme si argumenty. Na rozumné lidské (a jak by Embla napsala, snad i elfské) úrovni. Děkuji.