Já jsem občan České republiky a u nás se slaví dušičky 2 listopadu v roce 2018. Ale mutlikulturní politika se bohužel týká Elvenaru.
A jaká to náhoda že událost se nejen jmenuje Halloween ale navazuje na Americký svátek ...
A na Vánoce asi přijede děda Mráz na saních tažených sobím spřežení.
Možná tě překvapí, že Halloween není čistě americký svátek, ale navazuje na keltský svátek Samhain, který se také slavil právě v noci z posledního října na prvního listopadu. Keltové jsou naši předkové, žili zde, zanechali nám svůj odkaz i své geny :
Ti, kteří tu zůstali, se asimilovali se Slovany a proto máme i keltské geny (dnes už se nerazí teorie, že se všichni Keltové "sebrali a odešli", to už je překonané...) Takže Halloween je vlastně trochu i "náš" svátek, vychází z tradic našich předků Keltů
Samhain znamenal pro Kelty konec starého roku a začátek nového. Věřili, že v tento den se duše zemřelých mohou vracet na svět, a proto jim zapalovali ohně a svíčky na oknech - aby zemřelí blízcí trefili ke svým rodinám, anebo aby se ochránili před těmi "nedobrými dušemi"
Také se různě maskovali nebo si pomalovávali tváře pro ochranu před těmi zlými (odtud asi ty halloweenské kostýmy atd). Takže já neslavím americký Halloween, ale náš keltský Samhain
, který se v našich zemích slavil uź dávno dávno před objevením Ameriky
Ale jako event ve hře beru i Bezhlavý Halloween